21. Март обележава сe кao Meђународни Дан шума, какo у целом свету тако и код нас. Oве године централна манифестација oбележавања oвог дана, уприличена је у нашој школи. У спровођењу ове манифестације помогли су нам ЈП Србијашуме - ШГ Расина и  канцеларија помоћника градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику града Крушевца.
Обележавање овог дана започело је у десет часова у нашем школском дворишту садњом једанаест садница које је поклонило  ЈП Србијашуме. Садњи су присуствовали и екокординатори са два ученика из других основних школа а све то уз помоћ стручњака из ЈП Србијашуме. Након тога су сви гости и ученици присуствовали приредби одржаној у медијатеци школе, коју су припрмили ученици уз помоћ наставника Данијеле Живић, Виолете Стојановић и Драгане Јовановић.  Низале су се рецитације и песме посвећене природи и шуми а учествовала је и наша мала балерина Марија Милосављевић и виолинисткиња Нађа Стојановић,  ученице 4/5. У просторијама медијатеке су се нашли и ликовни радови ученика нижих разреда на тему „ Шума“. Потом је дипл.инг. шумарства Ана Прванов одржала предавње намењено ученицима  о шумама, њиховом значају, претњама о њиховом нестајању, и значају обележавања данашњег дана.
Тог истог дана су петнаест ученика из ОШ „ Доситеј Обрадовић“, који су имали успеха на такмичењима из биологије уз присуство наставника биологије Весне Живковић и Миомирке Лазић, отишли на Јастребац, ревир ЈП Србијашуме “ Ломничка река“,  дочекали су их љубазни домаћини, дипл.инг.шумарства Невена Војиновић и Игор Дробњак. После освежења и ужине, ученици су отишли у оближњу шуму где су им стручњаци, иначе задужени за тај ревир, одржали предавање о својој струци и послу којим се бави један инжењер шуарства, уследила су занимљива питања од стране ученика на које је Игор Дробњак са успехом одговарао.
Потом су ученици кренули за Крушевац, јако задовољни и са жељом да поново посете Јастребац.
Треба истаћи да је FAO фондација, која је под покровитељством UN-a испратила догађаје у нашој школи и поставила слике и извештај на свом званичном сајту.

K640_DSC_0039K640_IMG_20140321_125217K640_DSC_0029K640_plakatK640_DSC_0024K640_DSC_0020K640_DSC_0030K640_DSC_0019