PostHeaderIcon Пројекат "Превенција трговине децом и младима у образовању"

У организацији Школске управе у Крушевцу, за чланове тима за заштиту (координатор тима и члан) и педагога/психолога основних и средњих школа Расинског округа, у Центру за стручно усавршавање Крушевац одржано је представљање Пројекта „Превенција трговине децом и младима у образовању“.
Циљ овог састанка је да учеснике упозна са феноменом трговине људима, карактеристикама радне и сексуалне експлоатације и принудне удаје као и са индикаторима за прелиминарно препознавање деце/ученика жртава трговине људима у образовном систему као и у систему полиције и социјалне заштите.
Учеснике, у оквиру своје посете ЦСУ Крушевац у присуству директора Ненада Станојевића обишли су Бранислав Ранђеловић, директор Завода за вредновање образовања и васпитања, заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћница градоначелника за друштвене делатности Јелена Милановић.

Пројекат се реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства за рад, борачка и социјална питања, Центра за заштиту жртава трговине лјудима и хуманитарном организацојом УНИТАС.

Реализатори су: Милица Ђорђевић, Светлана Алексић, Марта Мишковић и Ана Милутиновић – Поповић.

Последње ажурирано (среда, 28 септембар 2016 14:52)