0 Shares

Данев Дуња је ученица шестог разреда. Пливање тренира од своје четврте године у Пливачком клубу “Напредак“ из Kрушевца. Од самог почетка је остваривала одличне резултате.         

Освајач је многобројних медаља (преко 130 медаља) и признања како у Србији тако и у иностранству. Најзначајнија признања у прошлој години су две сребрне и три бронзане медаље на Првенству Централне Србије, освајање пехара као најуспешније пливачице своје категорије међународног пливачког  митнига у Панчеву и Скопљу, као и у предходном периоду плакете као најуспешнија такмичарка категорије. Плакета на државном првенству Србије за пионире  где је заузела четврто место у женској конкуренцији за три најбоље испливана резултата, што је у конкуренцији девојчица пионирског узраста сврстава у сам врх пливања у Србији. Дуњине омиљене дисциплине су 200,400, и 800 м. слободно, у којима постиже изванредне резултате. Жеља и циљ који је води кроз тренирање је учешће на Олимпијским играма у будућности.

У 2022. години наступила је на Школском Окружном првенству где је у дисциплини 50 метара леђно освојила златну медаљу. Пласирала се на републичко такмичење, где је уз подршку  наставника Слободана Башића заузела седмо место у републици са годину дана старијим девојчицама.

Категорије: Новости