У  нашој школи, постоје два одељења продуженог боравка – једно за за ученике преподневне и друго за ученике поподневне смене.

Као школа желели смо да изађемо у сусрет родитељима, узимајући у обзир њихове потребе и обавезе, тако да покријемо њихово радно време и да ученици буду збринути у школи од 7.30 до 17.00 часова.

Када ученици иду у школу пре подне  у боравак их прима учитељ од 7.30h и чува их до почетка часова у тој смени.  Након редовних часова, бригу о ученицима преузима наставник задужен за продужени боравак и о њима брине до 17.00h. Када ученици иду у школу после подне у боравак долазе најраније у 7.30h а најкасније до 10.00h, време од 7.30h до 13.30h проводе у боравку, а у 13.30h бригу о њима преузимају њихови учитељи.

За ученике који су се определили за продужени боравак обезбеђене су посебне просторије у школи, које су опремљене и прилагођене потребама ученика. У њој ће боравити до доласка родитеља.

Временска организација продуженог боравка прецизно је испланирана и организована. Ученици ће у том периоду израђивати домаће задатке, рекреирати се и бавити разновсним креативним активностима, а пространо школско двориште омогућава да деца слободно време проведу на свежем ваздуху, у игри, под будним оком учитеља.

0 Shares