0 Shares

Једно од најугледнијих признања, Видовданска награда коју додељује град Крушевац, уручена је 25. јуна, на свечаности поводом Дана града и јубиларних 650 година од оснивања нашег града. Видовданска награда из српског језика и језичке културе уручена је Маши Андрејић, ученици наше школе за освојено прво место на Републичком такмичењу.
Одмерена и ненаметљива, али беспрекорна у свим задацима које је обављала, показала је како се својим радом, одговорношћу и посвећеношћу долази до највиших резултата. Од првог разреда, када сам имала прилике да је упознам, Маша је била успешна у свим предметима. Међутим, српски језик је постао сфера њеног нарочитог интересовања, што ми је посебно драго. Такмичила се од петог разреда, а највише резултате постигла у протеклој, никада тежој години, освојивши максималан број поена на Републичком такмичењу, одржаном у Београду. Њен успех је још значајнији ако се зна, да је она једина ученица од свих такмичара осмог разреда у читавом Расинском округу, која је освојила награду и то прво место.
Познајући Машу, сигурна сам да ће и надаље постизати запажене резултате и да ће њен успех бити подстрек за наше будуће ученике да негују матерњи језик.

Ивана Бекрић,

наставник српског језика и књижевности

Категорије: Новости