0 Shares

Овогодишња акција „Сат за нашу планету“ одржава се под слоганом „Скини се с пластике, навуци се на природу!“
Глобална еколошка акција „Сат за нашу планету“ одржаће се по једанаести пут у Србији, у суботу 30. марта 2019. године у 20:30 часова, када ће се симболичним гашењем светла на сат времена у више од 7000 градова широм света указати на важност очувања планете.

Kлиматске промене и опадање биолошке разноврсности проблеми су свих нас, те је акција „Сат за нашу планету“ прилика за све нас да заштитимо природу и будемо део разговора и проналска решења потребних за изградњу одрживе будућности. Ове године, под слоганом „Скини се с пластике, навуци се на природу“, WWF упозорава и на проблем прекомерног коришћења пластике и њеног неадекватног одлагања, због чега сваке године осам милиона тона пластике заврши у морима и окенима.

Акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Earth Hour, први пут је одржана у Сиднеју 2007. године, а данас се обележава у више од 180 земаља. Најпознатије светске знаменитости попут Ајфеловог торња, римског Kолосеума и лондонског Биг Бена, искључивањем јавне и декоративне расвете, и ове године ће поново утонути у мрак. Србија је део ове акције од 2009. године, а 2018. придружило нам се преко 200 партнера – градова, општина, организација, институција, школа и вртића.

Позивамо све ученике да нам се придруже са својим родитељима у овој глобалној акцији.
Детаљније информације и занимљивости можете да пронађете и на страницама:

wwf.rs
www.facebook.com/WWFSerbia
twitter.com/WWFinSerbia