0 Shares

Ученици 6. и 8. разреда предвођени наставником Александром Голубовићем били су део манифестације „Мај месец математике“. 17.05.2019. године у Научном клубу Крушевац организоване су две радионице: „Варљиви путоказ“ и „Микросвет очима математике“ у којима су активно учествовали.

Радионица „Варљиви путоказ“ обухвата огледе са преламањем светлости и игром светлости. Зашто се у оку ствара обрнута и умањена слика, зашто у води видимо лик који је увећан и окренут, шта је то поларна светлост и зашто се јавља су питања на које су ученици путем огледа дошли до одговора. Реализатор ове радионице била је Сања Матијашевић.

Радионица „Микросвет очима математике“ упознаје ученике са сликама и видео записима који су снимљени кроз објектив микроскопа препарата, симулацију циркулације крви, физиологијом дисања а потом на радионици правећи препарате протиста рачунаће бројност популације на препарату а посматрајући биљне препарате вегетативних органа тражиће одговоре које геометријске облике разликују у микросвету и да ли постоје две исте ћелије проводних судова биљака ( облик, величина). Радионицу је реализовала Александра Радомировић.

Категорије: Новости