0 Shares

Шта је здравље, а шта болест, шта су витамини и минерали, шта све подразумева физичка активност, а шта лична хигијена, које све изреке постоје о здрављу, зашто су важни сан и одмор, била су нека од питања којим су се бавили ученици четвртог разреда у оквиру пројектне теме „Здравље је највеће богатство“.
Одговоран однос према здрављу укључује развијање свести о важности сопственог здравља и безбедности, знања о основним чиниоцима који утичу на здравље и практиковање здравих животних стилова. Својим понашањем, као појединац и део различитих група и заједница, промовише здравље, заштиту здравља и здраве стилове живота. Уочава опасности по здравље и доноси одлуке значајне за превенцију болести и очување здравља и укључује се у друштвене активности значајне за превенцију болести и очување здравља.
Ученици 4-4 су се бавили очувањем здравља. Проучавали су најважније факторе: личну хигијену, исхрану која доприноси правилном расту, развоју и отпорности организма. Све што су научили потврдиле су и њихове гошће из Завода за јавно здравље нашег Града.

Категорије: ВидеоНовости